Найденова и Терзийска спечелиха място на полуфиналите в турнири на ITF

Найденова и Терзийска спечелиха място на полуфиналите в турнири на ITF
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

 

Александрина Найденова се класира за полуфиналите на турнира в Хуа Хин (Тайланд) с награден фонд 25 хиляди долара, предаде БГНЕС.

Поставената под номер 4 българка се наложи над полякинята Катаржина Кава с 4-6, 7-5, 6-4 след 2:43 часа игра. Найденова пропиля аванс от 4-2 гейма в първия сет, но във втория тя осъществинаправи обрат от 3-5. В решаващата трета част Найденова реализира единствен пробив в седмия гейм, след което запази преднината си, за да триумфира.

С успеха българката си осигури 18 точки за световната ранглиста и 1144 долара, а за място на финала тя ще срещне седмата в схемата представителка на домакините Нича Лертпитаксинчан. На двойки Найденова и холандката Аранча Рус се отказаха при резултат 2-1 срещу Камонван Буаям (Тайланд) и Пей-Чъ Ли (Тайван) в полуфиналната фаза.

Джулия Терзийска пък се класира за полуфиналите на турнира в Роухемптън (Великобритания), който е с награден фонд 10,000 $. Държавната ни шампионка, която е топ поставена в схемата, отстрани Луиза Мари Хубер (Германия) с 6-1, 4-6, 6-3. Следващата съперничка на Терзийска е Даша Иванова (САЩ). За участието си дотук Джулия си гарантира 4 точки за световната ранглиста.

Сесил Каратанчева стартира с победа участието си на ITF турнира в Лас Вегас (САЩ), който е с награден фонд 50,000 $. Тя победи Ализе Лим (Франция) със 7-5, 6-3 в мач от първия кръг на силното състезание.

Националът на България за купа "Дейвис" Димитър Кузманов пропусна мачбол и отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис в Шимкент (Казахстан) с награден фонд 10 хиляди долара. Лидерът в схемата Кузманов загуби от поставения под номер 7 Джурабек Каримов (Узбекистан) с 6-2, 6-7(6), 4-6. Българинът взе 2 точки за световната ранглиста и 292 долара.

Васко Младенов също отпадна на четвъртфиналите на турнира в украинската столица Киев с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под номер 8 национал за Купа "Дейвис" Младенов загуби от Денис Евсеев (Казахстан) с 4-6, 1-6 . Младенов на три пъти повеждаше с пробив в началото на мача, но след 3:2 в своя полза той спечели само още 2 от следващите 12 гейма и това се оказа решаващо. Васко си тръгва с 2 точки за световната ранглиста и 292 долара. 

#Александрина Найденова #Джулия Терзийска #ITF

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници