Гришо съкруши Надал и се класира на 1/2-финал в Пекин

Гришо съкруши Надал и се класира на 1/2-финал в Пекин
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Първата ни ракета Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира China Open в Пекин. В един от най-силните си мачове от началото на сезона българинът победи категорично поставения под номер 2 в турнира Рафаел Надал от Испания с 6-2, 6-4 за час и 33 минути игра. Успехът бе първи за Григор над този съперник от общо осемте изиграни срещи помежду им, пише БГНЕС.

Димитров изигра страхотен първи сет, в който успя да пробие Надал цели четири пъти. Българинът проби своя съперник още в откриващия гейм, но Матадора изравни мигновено. Последва нова размяна на пробиви от страна и на двамата за 2-2. Въпреки че на два пъти позволи да бъде изравнен, Гришо не загуби концентрация и със солидна игра реализира трети пореден пробив, който впоследствие затвърди на свой сервис за 4-2. До края на сета 25-годишният хасковлия не даде гейм на Надал и така заслужено поведе със сет в резултата.

Втората част отново започна по най-добрия начин за първата ни ракета, който набързо поведе с 2-0. Българинът демонстрираше страхотна игра, печелейки категорично своите подавания. При 4-2 Димитров поведе с 15:40, получавайки две точки за пробив, който тотално щеше да реши изхода на двубоя. Бившият номер 1 обаче показа типичната си непримиримост и взе сервис гейма си за 4-3. В ответния гейм първата ни ракета срещна доста трудности, като на два пъти трябваше да спасява брейкбол, но все пак Гришо удържа подаването си и поведе с 5-3. До края най-добрият ни тенисист не допусна грешка и се поздрави с историческата си първа победа над Рафаел Надал след 6-2, 6-4.

За място на финала Димитров ще срещне победителя от двубоя между канадеца Милош Раонич и Пабло Кареньо-Буста от Испания. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници