Българският национален отбор по футбол падна от Франция с 1:4 като гост

Българският национален отбор по футбол падна от Франция с 1:4 като гост
Източник: news.vratza.com
A A+ A++ A

Българският национален отбор по футбол отстъпи с 1:4 на финалиста от Европейското първенство Франция като гост. Това бе втори кръг от група А на световните квалификации, и в него вече фаворитът Франция взе първия си успех, предаде Нова тв.

В другите два мача от групата, Холандия не пожали Беларус и би с 4:1, а Швеция се наложи като гост на Люксембург с 1:0. Франция, Холандия и Швеция имат по четири точки в групата, българският тим е с три, Беларус с една, а Люксембург е без точков актив.

България пък вече е отборът с най-много допуснати голове в група А - седем за два мача. В понеделник България гостува на Швеция.

23 години след победата на нашите футболисти на "Парк Де Пренс", националните отбори на двете държави отново се изправят един срещу друг в квалификация за световното в Русия през 2018-та. 

Преди началото на двубоя Димитри Пайет коментира, че е време за реванш. Два национални отбора отново ще се изправят един срещу друг. Всички мечтаят за победа и никой не подценява противника.

"Очакванията не са много големи. Най-важното е да са реалистични. Това, което искам ще е да играят много стегнато, много близо и много агресивно", обясни треньорът на националния отбор Петър Хубчев.

Със самолета на националния отбор във Франция са пристигнаха и 90 фена, за да отидат на стадиона и да подкрепят отбора. Така както направиха и много българи на 11 ноември 1993 г. Денят, в които стана ясно, че Господ е българин. Тогава Емил Костадинов успя да вкара гол секунди преди финала на мача. А сега треньорът на българския отбор отново изпраща на терена Костадинов. Георги Костадинов. Футболистът, от който се страхува Фредерик – братовчедът на един от най-добрите френски национали Димитрий Пайет.

А залозите вече започнаха. Ще има ли реванш - 23 години по-късно ще стане ясно тази вечер.

#Българският национален отбор #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници