Албанският премиер: Чрез евроинтеграцията ще скъсваме с лошото минало

Албанският премиер: Чрез евроинтеграцията ще скъсваме с лошото минало
http://integration-services.berkeley.edu/
A A+ A++ A

 

Процесът на евроинтеграция не е път за заминаване на някъде, а е път на модернизация на нашето общество, който ще ни помогне да разкъсаме връзките с лошото минало. Това заяви днес албанският премиер Еди Рама по време на шестия Белградски форум за безопасност в сръбската столица, пише БГНЕС.

В речта си албанският лидер посочи, че в момента процесът на евроинтеграция е много по-важен от членството в ЕС, тъй като това „помага на нашите народи да изградят държави, които никога от гледната точка на ефикасни институции не са имали върховенство на закона, функционална демокрация, общества, които имат енергия за състезаване“.

По отношение на правосъдните реформи в Албания Рама заяви, че е направено нещо, което се е смятало за немислимо в страната – да се извършат конституционни реформи и да се въведат редица закони, които радикално прекъсват връзката с лошото минало.

„И на всички им е ясно едно – че това нямаше да е възможно без механизма на евроинтеграцията“, допълни албанският премиер.

В обръщение по време на същия форум сръбският му колега Александър Вучич посочи, че иска Сърбия да има по-добри отношения с албанците, босненците и други народи от региона.

По време на един от панелите на форума Вучич заяви, че „с по-добри политически връзки в бъдеще няма съмнение, че ще се приближим до ЕС“, към който се стремят всички страни от региона. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници