ЕС няма за налага санкции на Русия за войната в Сирия заради италианския премиер

ЕС няма за налага санкции на Русия за войната в Сирия заради италианския премиер
http://www.banker.bg/
A A+ A++ A

Италианският премиер Матео Ренци е убедил лидерите на Германия, Франция и Великобритания да се откажат от въвеждането на санкции срещу Русия във връзка с войната в Сирия, пише в. „Файненшънъл таймс“.

Според изданието по време на деветчасовите преговори Ренци успешно е настоявал да се отхвърлят предложените нови антируски санкции, внесени от Берлин, Лондон и Париж, пише БГНЕС.

В края на първия ден на срещата на върха на страните от ЕС Ренци е заявил, че намира за безсмислено въвеждането на допълнителни санкции спрямо Москва. По неговите думи такава мярка не би могла да допринесе положително за регулирането на конфликта в арабската страна.

След края на разговорите председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че лидерите призовават Русия да прекрати насилието в Сирия. По време на изказването си той не посочи за съществуването на възможност за въвеждане на антируски санкции. Според източници от кулоарите на срещата дискусиите за Русия са продължили по-дълго от предвиденото, тъй като ръководителите на страните не са могли да решат дали да включат в окончателното си заявление „предупреждение за възможно въвеждане на ограничителни мерки, или не“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници