Експлозия подпали самолет на летище в Чикаго. 21 души пострадаха (обновена)

Експлозия подпали самолет на летище в Чикаго. 21 души пострадаха (обновена)
Източник: Нова телевизия
A A+ A++ A

21 души пострадаха, след като самолет на "Америкън еърлайнс" се запали на международното летище "О'Хеър" в Чикаго минути преди излитането си. Машината е била със 161 пътници на борда и 9-членен екипаж и е трябвало да пътува от Чикаго за Маями, предаде БНР.

Пътниците на "Боинг 767" първо чули експлозия, а след това забелязали, че дясното крило е обхванато от пламъци и гъст черен дим. Екипажът на самолета прекратил излитането и започнал спешна евакуация.

Според изявление на Федералната авиационна администрация на САЩ най-вероятно повреда в двигателя е предизвикала експлозията и пожара в десният двигател на самолета. Специалистите казват, че може да има много причини за повреда, включително замърсяване, прегряване, отломка от пистата или големи птици, които да са попаднали в двигателя. Първоначално имаше съмнения, че спукана гума е причинила пожара, но по-късно тази версия беше отхвърлена.

Според заместник-началникът на противопожарната служба в Чикаго комисар Тим Семпи 20 пътници са с наранявания, получени при евакуацията. Пострадала е и една от стюардесите на авиокомпания "Американ еърлайнс".

Запалилият се "Боинг 767" е построен през 2003 г. и е сред най-малките самолети от този вид. Според официална информация тази година самолетът е летял повече от 47 000 часа, но в Америка в момента от този модел летят много самолети, които имат повече от 100 000 летателни часа.

Националният съвет по безопасност на транспорта започва разследване на инцидента.

#Американ еърлайнс #Боинг 767

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите