Попов: Ние сме алтернатива на "Не подкрепям никого". Трябва да се гласува против партиите, които одобриха споразумението с Канада

Попов: Ние сме алтернатива на "Не подкрепям никого". Трябва да се гласува против партиите, които одобриха споразумението с Канада
Източник: Fakti.bg
A A+ A++ A

Да привлекат негласуващите и отвратените от политическата система българи се надяват кандидатите за президент и вицепрезидент Камен Попов и Георги Неделчев. Те определиха своя номер в бюлетината като алтернатива на квадратчето "Не подкрепям никого", предаде Фокус.

В Сливен кандидат - президентската двойка представи своите виждания за бъдещето на България и ролята на президентската институция. Според Камен Попов, в тази предизборна кампания се води битка за по - добро бъдеще на България. "В страната нищо не е наред - от здравеопазването до националната сигурност", заяви Попов. Именно затова, според него, има нужда от спешни мерки: трябва да се извоюва автономията на страната ни от Брюксел, да се реши проблемът с бежанците, демографската криза, проблемите с доходите и националната сигурност. Всичко това е залегнало в програмата на Попов и Неделчев не само за президентските избори, но и за предстоящите парламентарни. И двамата бяха категорични, че предсрочни избори ще има през следващата година.

А дотогава основната им цел ще бъде връщане на властта в ръцете на народа и превръщането на представителната демокрация в пряка. "На тези избори трябва да се гласува против партийните кандидатури, против тези партии, чиито представители гласуваха резолюцията за бежанците и търговското споразумение с Канада, което ще пусне отровите в домовете ни и ще ни превърне в роби на частните корпорации", призова Неделчев. "Време е страната ни да се превърне в президентска република и директна демокрация. Време е да се противопоставим на опитите за монополизация на властта от сега управляващите", заяви Камен Попов.

А затова, според него, трябва да се наруши статуквото. Това може да се случи и на тези избори, като за целта е необходимо да се гласува - и за избор на президент, и на референдума. В националното допитване, според Попов и Неделчев, трябва да се гласува с "Не" на първите два въпроса и с "Да" на третия. Гласуването с "Да" на първия и втория въпрос ще доведе до бетониране на сегашната политическа партокрация, ще изхвърли малките партии и организации от властта и нацяло ще лиши българите от участие и контрол върху властта, счита Неделчев.

Кандидатът за президент Камен Попов призова своите опоненти към честна игра, а българите - да гласуват на шести ноември, за да предотвратят манипулацията на вота. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите