Два златни и два бронзови медала взеха на Държавното ориентировачите от „Сини камъни“

Два златни и два бронзови медала взеха на Държавното ориентировачите от  „Сини камъни“
Източник: ЯмболСпорт
A A+ A++ A

Два златни и два бронзови медала завоюваха сливенските ориентировачи от спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ на държавно първенство по ориентиране в най-тежката дисциплина – маратон, коментира Стефан Йорданов, предаде Фокус.

Държавна титла в ултра дългата дистанция при мъже 18 г. спечели Стефан Йорданов от сливенския клуб, който защити своята титла от миналата година, когато отново бе на най-високото стъпало. Бронзовия медал в същата група бе спечелен отново от състезател на „Сини камъни“. 15-годишният Валентин Нейков се представи отлично в конкуренцията на много по-възрастни състезатели, завършвайки на около 14 мин. зад своя съотборник.

Двамата състезатели са също част от националния отбор на България. На 5-то и 6-то място отново в същата възрастова група се наредиха съответно Мирослав Куртев и Виктор Комбалов. Състезателите имаха за задача да преодолеят маршрут с дължина 13км и 300м положителна денивелация в гората край с. Сираково. При ветераните Светослав Стоянов спечели бронзов медал във възрастова група мъже 45г.

В отворения дълъг маршрут Димитър Турманов спечели златото повече от убедително с преднина от 5 мин. пред втория в класирането. Последния старт за тази година ще бъде на 12 ноември в Търговище, когато ще се проведе държавното първенство по нощно ориентиране. С това сезона официално ще бъде закрит, а децата в отбора ще започнат своята подготовка за предстоящата година. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите