СГС отстрани от длъжност Златин Георгиев, обвиниха и тъща му за престъпленията в ИАРА

СГС отстрани от длъжност Златин Георгиев, обвиниха и тъща му за престъпленията в ИАРА
Източник: Lentata.com
A A+ A++ A

 

Софийски градски съд (СГС) отстрани от длъжност Златин Георгиев – служителят в Изпълнителната агенция по рибарство, който бе сред тримата задържани за представяне на неверни сведения за получаване на евросредства. Днес вече е обвинена и тъща му – Бонка Тодорова, предаде БГНЕС.

Преди около седмица бяха задържани трима, а след това пуснати срещу парична гаранция от по 20 000 лв., наложена им е и забрана да напускат пределите на страната. Земеделският министър Десислава Танева вече издаде заповед, с която изпълнителният директор на агенцията по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев бе освободен от длъжност.

Днес стана ясно, че обвинените вече са с един повече. Повдигнато обвинение на Бонка Тодорова, която е тъща на Златин Георгиев. Тодорова е управител на “Капитан Z”. Досега прокуратурата смяташе, че тъщата на Златин Георгиев не е съзнавала невярността на данните, доверила се на зет си на 100%.

Преди около седмица трима души, сред които и изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев бяха задържани за представяне на неверни сведения за получаване на евросредства. В резултат на тези неверни средства е изплатена субсидия общо в размер на 59 972 лв. Това са инспекторът в ИАРА Златин Георгиев, Петър Генов, който не работи в ИАРА, но представлява сдружение с нестопанска цел. Третият задържан е изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев.

Тримата бяха обвинения за злоупотреби с европейски средства в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Наложена им е парична гаранция от по 20 000 лв. На Янев, Георгиев и Генов е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от по 20 000 лв., както и с постановление на прокурор им е наложена забрана да напускат пределите на страната. Земеделският министър Десислава Танева също издаде заповед, с която Янчо Янев бе освободен от длъжността на изпълнителен директор. Днес отново с нейна заповед на мястото на Янев е назначен Валентин Вълков.

 

#Златин Георгиев #СГС #Бонка Тодорова #ИАРА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници