Джулиан Асанж: Русия няма нищо общо с разкритията за Клинтън

Джулиан Асанж: Русия няма нищо общо с разкритията за Клинтън
http://nikikm.blog.bg/
A A+ A++ A

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж опроверга обвиненията, че Русия стои зад хакването на пощата на Джон Подеста – началник-щаб на изборната кампания на Хилари Клинтън.

Вчера на сайта беше качена 26-та част от имейлите на Подеста, които към момента са общо над 43 000, пише БГНЕС.

„Лагерът на Клинтън успя да създаде такава неомаккартистка истерия, в която за всичко е виновна Русия“, каза Асанж в интервю за руския телевизионен канал RT. „Хилари Клинтън неведнъж е правила лъжливи заявления, че 17 разузнавателни агенции на САЩ са стигнали в своите оценки до извода, че Русия е източник на нашите публикации. Това не е вярно“, допълни той.

Основателят на „Уикилийкс“ посочи още, че изпитва жал към кандидата на демократите, тъй като вижда в нея човек, станал жертва на собствените си амбиции.

През юли „Уикилийкс“ публикува имейли на членове на Националния комитет на Демократическата партия, от които става ясно, че те фаворизират кампанията на Клинтън, за сметка на тази на нейния основен опонент от партията Бърни Сандърс. Заради скандала поста си напусна председателката на комитета Деби Васерман-Шулц.

Вчера в интервю за агенция Sputnik бившият британски посланик в Узбекистан Крейг Мъри заяви, че източник от официалните среди на Вашингтон, а не Русия стои зад изтичането на имейлите на Подеста. „Източникът на тези писма е в официалните кръгове във Вашингтон. Ако искате да разберете кой е той, трябва да го търсите там, а не в Русия“, каза шотландският дипломат с британски паспорт. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници