Млад турист „тръшна” крокодил в Австралия

Млад турист „тръшна” крокодил в Австралия
MPORT.UA
A A+ A++ A

Млад турист от Дания оцеля при стълкновение с крокодил след като се „тръшна” върху влечугото докато се опитвал да направи снимка в Западна Австралия, информира БГНЕС.

27-годишният Джони Бонд бил край езерото Кунунура в северната тропическа част на държавата континент в петък, когато забелязал сладководен крокодил във водата и се покатерил на насип, за да го снима.

„Следващото нещо, което помня, е как се свличам по нанадолнището и накрая спрях върху крокодила. Той здраво ме хвана и ме разтърси”, каза Бонд пред в. „Дъ Уест Острелиън”.

„Водата се разплиска и усетих болка в горната част на ръката си, но не прекалено, бях повече стреснат, отколкото уплашен”, спомня си датчанинът.

Мъжът е бил настанен в болница за обработка на дълбоките ухапвания по дясната му ръка.

Бонд призна, че е действал глупашки и е наясно защо 2,5-метровия крокодил го е ухапал.

„Може да се каже, че се тръшнах върху него. Ако някакво тяло се тръшне върху мен през нощта, и аз ще се ядосам”, казва Бонд.

В Австралия живеят два вида крокодили – сладководни и соленоводни. И двата вида обитават северната част на страната. Сладководните достигат до 2,5 метра дължина, но соленоводните са много по опасни и по-големи – до 7 метра от зъбите до края на опашката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници