Ислямисти не могат да бъдат част от австрийската армия

Ислямисти не могат да бъдат част от австрийската армия
www.youtube.com
A A+ A++ A

Присъствието на привърженици на терористични групировки в армията на Австрия е невъзможно, тъй като всеки новобранец преминава специална проверка преди да бъде приет във въоръжените сили. Това обяви в събота официалният представител на Министерството на отбраната на Австрия полковник Михаел Бауер.

„Подробната проверка ни помага да се предпазим от инфилтрирането на ислямисти”, казва Бауер за вестник „Кронен цайтунг”.

Както подчертават от австрийското военно контраразузнаване, в Австрия е невъзможна ситуация като тази в съседна Германия., информира БГНЕС.

В армията на Австрия в момента има 30 мюсюлмани, но те не представляват и най-малката опасност. В елитните подразделения също не е открита и следа от потенциални терористи, добавят от отбранителното ведомство.

Темата стана актуална, след като военното контраразузнаване в Германия разкри във въоръжените сили 20 ислямисти, други 60 са заподозрени. Според данните на германските специални служби ислямистите се стремят целенасочено в Бундесвера, за да преминат военна подготовка и да получат умения за работа с оръжие. Проверката на новобранците в Германия сега е възможна едва след влизането им в състава на въоръжените сили. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници