Начлник-щабовете на Турция и САЩ обсъдиха в Анкара борбата срещу ИД

Начлник-щабовете на Турция и САЩ обсъдиха в Анкара борбата срещу ИД
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

 

Началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Турция ген. Хулуси Акар и председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Джоузеф Дънфорд обсъдиха в Анкара ситуацията в Сирия и Ирак и перспективите за съвместна борба срещу екстремистка групировка "Ислямска държава" (ИД), предаде БГНЕС.

В съобщение на турския генерален щаб се посочва, че "на преговорите за пореден път бе подчертана важността на провеждането на съвместна борба срещу тероризма и запазването на териториалната цяост на Сирия и Ирак. Обменени бяха мнения за сегашната ситуация в (сирийския град) Рака, прогонването на терористичните организации (кюрдската партия) "Демократичен алианс и "Сили за народна самоотбрана" от (сирийския град) Манбидж, хода на операцията в (иракския град) Мосул", се посочва в документа. Военните от двете страни са обсъдили начинът за по-нататъшно провеждане на съвместната борба срещу ИД в Ирак и Сирия, и на първо място в (сирийските) градове Ел Баб и Рака.

Дънфорд пристигна днес на посещение в Анкара, за което нямаше предварителна информация. Разговорите му с Акар са продължили няколко часа.

Формирования на въоръжената коалиция „Сили за демократична Сирия”, чието ядро са кюрдските отряди, с подкрепата на ВВС на САЩ обявиха началото на операция за освобождаване на бастиона на ислямистите в Сирия град Рака. 

#ИД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници