Дончев: Ако нямаме победа е редно да подадем оставка. В политиката трябва да има и морал

Дончев: Ако нямаме победа е редно да подадем оставка. В политиката трябва да има и морал
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

 

Сигурното е едно – със сигурност имаме балотаж. Второто сигурно е кои участват в балотажа. Този коментар направи вицепремиерът Томислав Дончев в НДК, където се помещава международния пресцентър за президентските избори, предаде БГНЕС.

Попитан от кого ГЕРБ ще очаква подкрепа на втория тур на изборите Дончев заяви, че в крепостния вот не вярва. Но позицията, която всяка политическа сила заема сега, може би е от значение за резултата, може би не, но е важно къде се позиционира, защото разделителните линии в тези избори са ясни – като започнем от геополитическата ориентация на страната и стигнем до развитието на икономиката и на държавата изобщо, коментира Дончев. Това е ключовото, което ще реши резултата от втория тур, каза той.

Запитан дали правителството ще подаде оставка: Министър-председателят каза, че ако на тези избори няма победа, е редно да се подаде оставка, въпреки че това не са парламентарни избори. Но в политиката освен аритметика, трябва да има и морал, така че ако резултатът не е добър, това подлежи на разнопосочно тълкуване. Друг морален ход няма.

Няма нищо опасно в демократичните процедури и с демокрация не може да се предозира за разлика от антибиотика. Когато е ясен резултатът, ще чуете и позицията, заключи Дончев. 

#Томислав Дончев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници