Двама загинаха след торнадото, което удари Италия

Двама загинаха след торнадото, което удари Италия
www.rt.com
A A+ A++ A

Силно торнадо вилня в околностите на италианската столица Рим, причинено от лошото време в региона. Вследствие на силните бури и проливни дъждове починаха най-малко двама души.

Природното бедствие е засегнало най-силно крайбрежния град Ладисполи, на 35 км. от Рим в региона Лацио. Столицата също беше засегната от силните ветрове и лошото време. Редица улици бяха блокирани заради паднали дървета и наводнения, пише изданието „Бизнес инсайдър“, информира БГНЕС.

В град Чезано 61-годишен мъж е смазан от паднало дърво, а в Ладисполи върху чужденец падна корниз, сринал се от сграда в резултат на внезапни пориви на вятъра. В същия град бяха засегнати няколко жилищни сгради, най-малко петима души са ранени. Дърво, повалено от торнадо, падна върху линейка.

Последните месеци бяха особено тежки за Италия. Освен проблемите с лошото време от последните дни в рамките на по-малко от четири месеца страната беше разтърсена от два силни труса, които засегнаха централните й части, причинявайки смърт и разрушения. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници