Хилари Клинтън си върна преднината

Хилари Клинтън си върна преднината
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън изпревари с 4% своя опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп. Това показват социологически проучвания на телевизионния канал ABC и вестник „Вашингтон поуст“.

Според данните, събрани в периода 2-5 ноември, за Тръмп са готови да гласуват 43% от избирателите. Клинтън пък печели подкрепата на 47% от хората. В допитването са участвали 1700 души, пише БГНЕС.

По този начин Клинън си връща преднината пред Тръмп, който я изпревари с 1% при предишното проучване за ABC и „Вашингтон поуст“. Тогава авторите на анкетата отбелязаха, че подобна разлика влиза в рамките на статистическата грешка.

Не по-малко от 33 милиона избиратели в САЩ вече са гласували предсрочно в изборите за президент. Предварителното гласуване по пощата и на избирателните пунктове се провежда в 37 щата. Според агенция АП получените гласове са 25 процента от общия брой на очакваните избиратели. До 8 ноември предварително трябва да гласуват 46 милиона души.

В САЩ предсрочното гласуване е става преди всичко лично, но и чрез гласуване по пощата. Често предварителното гласуват няколко десетки процента от всички избиратели. Тази година така гласува и президентът Барак Обама, който се яви в избирателен пункт в Чикаго още на 7 октомври.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници