Корея обмисля санкции срещу па-малката сестра на Ким Чен Ун

Корея обмисля санкции срещу па-малката сестра на Ким Чен Ун
flip.bg
A A+ A++ A

Сеул обмисля въвеждането на персонални санкции срещу по-малката сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун – Ким Йо Чжон.

Както съобщи днес говорителят на Министерството на обединението на Република Корея Чон Чжун Хи, "правителството обмисля включването на сестрата на Ким Чен Ун в черния списък, като една от възможностите (за засилване на натиска върху Северна Корея)". В момента е още рано да се говори за конкретни подробности, каза той, пише БГНЕС.

След проведения през септември втори за годината ядрен опит от Пхенян, Съветът за сигурност на ООН пристъпи към разработването на нова резолюция, която ще затегне санкциите срещу Северна Корея. Южна Корея обяви намерението си да наложи едностранно допълнителни ограничителни мерки срещу Севера.

Ким Йо Чен е родена през септември 1987 година. Според севернокорейските медии тя е заместник-началник отдел в Централния комитет на Корейската трудова партия. Точно каква е нейната дейност обаче не е известно. Според южнокорейски източници, тя отговаря за кадровите назначения, както и за пропагандата. Очевидно е обаче, че тя стои близо до Ким Чен Ун и има достатъчно голяма тежест в партийната йерархия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници