Оставка на бивш грузински президент като губернатор в Украйна

Оставка на бивш грузински президент като губернатор в Украйна
http://www.vestikavkaza.ru/
A A+ A++ A

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили подаде оставка като губернатор на Одеска област в Украйна заради нежеланието на властите да се борят с корупцията.

На пресконференция той подчерта, че в Украйна процъфтява корупцията и „както крадяха, така и продължават да крадат“, въпреки смяната на властта в Киев. Саакашвили уточни, че последната капка за него станало обнародването на електронните декларации за доходите на висшите държани служители. По думите му Одеска област може да се развива, след като „Киев бъде освободен от корупционерите“, които според него покровителстват бандитизма в страната и по-специално в Одеса.

Саакашвили обвини президента Петро Порошенко, че подкрепя престъпните „кланове“ в региона. „Не възнамерявам да мълча, наистина всичко това ми омръзна“, добави Саакашвили.

Той бе назначен за губернатор от Порошеко през май 2015 година, а преди това бе президентски съветник. Саакашвии напусна Грузия през ноември 2013 година след встъпването в длъжност на новия президент Георги Маргвелашвили. В Грузия срещу него са предявени редица обвинения, включително за злоупотреби с бюджетни средства. Той впрочем е обявен за издирване от страната си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници