Бивш сътрудник на Мосад: Страните от Централна Европа да затворят границите си за бежанците

Бивш сътрудник на Мосад: Страните от Централна Европа да затворят границите си за бежанците
Ureport.bg
A A+ A++ A

Властите на държавите от Централна Европа трябва да затворят границите си за бежанците, за да попречат на екстремисти да се опитат да ги превърнат в мюсюлмански страни.

Такова предупреждение отправи ветеранът от израелското разузнаване, бивш сътрудник на Мосад и бивш началник на „Лакам“ Рафи Ейтан, пише БГНЕС.

„Мюсюлманският свят се отличава значително от западната култура. Ако мюсюлмани днес има във всяка европейска страна, там може да се очаква насилие и терор“, каза Ейтан в интервю за „Кронен цайтунг“. По думите му има много екстремисти, които ще се опитат да превърнат Германия и Австрия в мюсюлмански страни“. Ейтан смята, че стимул за връщане на бежанците у дома трябва да бъдат парите.

„Ето ви три съвета. Първо: спрете миграцията и затворете границите. Второ:

предложете като стимул много пари, за да се върнат бежанците обратно в Сирия или Ирак. Трето: ангажирайте ги и не им оставяйте свободно време“. По негово мнение, за да се победи тероризма, трябва да се създаде световна полиция. Не трябва да има държави, в които терористите да могат да си организират тренировъчни лагери, предупреждава експертът. 89-годишният Ейтан е бил участник в отвличането в Аржентина на нацисткия престъпник Адолф Айхман, който бе изправен пред съда и осъден в Израел. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници