Който и да стане президент в СААЩ, американците пак ще са доволни

Който и да стане президент в СААЩ, американците пак ще са доволни
a2ua.com
A A+ A++ A

Независимо кой ще победи в изборите за президент на САЩ, по-малко от една трета от гласоподавателите ще бъдат доволни от резултата, съобщи в. „Хъфингтън пост“.

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение на вестника чрез YouGov, информира БГНЕС.

Само 24% от американците казват, че ще се ентусиазират, ако Хилари Клинтън спечели надпреварата. Едва 20% са на същото мнение, ако успее Доналд Тръмп. За сметка на това 35% ще бъдат разочаровани от победата на Хилари, и 44% - от евентуалния триумф на Тръмп.

Като цяло, чувствата на американците относно перспективата за победа Клинтън, са разделени: 46 процента от американците ще бъде най-малко удовлетворени, ако тя победи, докато 47% биха били недоволни. Мнозинството обаче ще бъде нещастно, ако види , че е избран Тръмп. Само 38 процента ще бъдат най-малкото удовлетворени да видят Тръмп като победител, а 55 % ще бъдат недоволни.

Както може да се очаква при такива поляризирани, повечето американци имат силно предпочитание по един или друг начин. Само 4% ще бъдат доволни при какъвто и да е резултат на изборите. Тридесет и четири процента ще бъдат доволни при победа на Тръмп, докато 41 процента ще приемат с удоволствие избора на Клинтън, а 14% не биха били щастливи от какъвто и да е резултат.

Избирателната ентусиазъм като цяло е намалял в сравнение с преди четири години. Петдесет и един процента от регистрираните гласоподаватели се описват като "изключително ентусиазирани" или "много ентусиазирани" за гласуване, което е под 73-те процента от анкетата на YouGov преди изборите през 2012 година. Но въпреки значително понижения ентусиазъм, избирателите не са започнали да обръщат по-малко внимание на ставащото около изборите - 58% казват, че следят новините около изборите в много внимателно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници