Отвориха първите избирателни секции на Източното крайбрежие на САЩ

Отвориха първите избирателни секции на Източното крайбрежие на САЩ
www.extremetech.com/
A A+ A++ A

Първите избирателни секции бяха отворени на Източното крайбрежие на САЩ. От Съвета па провеждане на изборите в щата Масачузетс съобщиха, че изборите са започнали в 5.45 ч. сутринта местно време.

Началото на изборния ден се определя от администратора на общината. В малки селища гласуват колкото се може по-рано. По закон, гласуването в Масачузетс ще продължи до 20 часа, пише БГНЕС.

В съседния щат Мейн гласуването започва между 6 и 10 часа сутринта в населени места с население до 500 души, а в по-големите изборният ден започва между 6 и 8 часа.

Сред най-продължителните ще бъде гласуването в щата Ню Йорк. Избирателните секции отварят в 6 часа сутринта и затварят в 21 часа. Ако се образуват опашки, гласуването може да продължи и по-дълго.

В щатите Орегон и Вашингтон началото на изборния ден не е фиксирано, тъй като гласуването там масово се извършва предварително – по пощата.

Независимо от това, всеки избирател в Орегон има право да отиде лично и да даде гласа си, а във Вашингтон пликът с бюлетината трябва да бъде пуснат в урната до 20 часа.

Последна в континенталната част на САЩ, в 20 ч. местно време, ще бъде затворена избирателната секция в селището Адяк в Аляска, на Хавайските острови – един час по-рано.

На днешните избори ще бъдат определени президентът и вицепрезидентът, ще бъдат подменени всичките 435 членове на Камарата на представителите, 34 от 100-те сенатори, както и губернаторите на 12 щата. /

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници