Масови протести срещу южнокорейския президент Гън Хе

Масови протести срещу южнокорейския президент Гън Хе
Източник: Финанси и Пари
A A+ A++ A

 

Около половин милион души се очаква да участват на 12 ноември в най-голямата демонстрация срещу южнокорейския президент Пак Гън Хе, предаде БГНЕС.

Както съобщи най-голямата асоциация на южнокорейските синдикати KCTU, "демонстрацията ще се състои в историческия център на еул, близо кметството. Очаква се в нея да се включат около 500 000 души - представители на опозиционни партии, синдикатите, студенти, религиозни групи и недоволни граждани".

Тази демонстрация обещава да бъде най-голямата, след идването на власт на Пак Кън Хе. Преди седмица в протестите взеха участие 200 000 души.

Рейтингът на южнокорейската президентка е на рекордно ниско ниво - 5 процента, според проучване на "Галъп Кърия". Репутацията й пострада тежко, след като стана ясно, че тя е съветвана за управлението на държавните дела от нейната приятелка от 40 години и довереница Чхуе Сун Сил, която се подвизава като шаман. Заподозряна е, че е използвала връзките си с Пак, за да изнудва за пари компании като технологичния гигант Самсунг.

Жената е дъщеря на мистериозна религиозна фигура, Чхуе Те Мин, самопровъзгласил се за лидер на религиозен култ - Църквата на вечния живот. Той става духовен наставник на Пак след убийството на майка й през 1974 г. 

#Пак Гън Хе #демонстрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници