Разпределят последните доставки на храна за Алепо

Разпределят последните доставки на храна за Алепо
Източник: БНР
A A+ A++ A

Хуманитарните работници в източната част на Алепо разпределят днес последните доставки от храна, съобщи съветникът на ООН в Сирия Ян Егеланд, цитиран от БНР. 

Според докладите от източните части на града без допълнителни доставки обаче няма да има какво да се раздава следващата седмица, предупреди той. "Няма да има какво да се раздава следващата седмица, а има семейства, които са в нужда и от седмици са без храна". 

Организацията вече е разпратила 4-степенен хуманитарен план на всички воюващи страни, обхващащ доставките на храна, медицинските принадлежности, евакуацията и достъпа на медицински работници. Самият Егеланд изрази надеждата, че ще бъде постигнато споразумение.

ООН се нуждае и очаква дипломацията по Сирийския въпрос от страна на Съединените щати да не прекъсне в идните месеци, особено след избирането на Доналд Тръмп за президент, посочи Егеланд.

Съветникът на специалния пратеник на ООН в Сирия обясни пред репортери в Женева, че е останал с впечатление, че руската страна е готова да продължи организираното прекратяване на огъня над Алепо. "Ние все още сме в контакт с руските дипломати и военни, като по мое впечатление те искат прекратяване на въздушните операции, както и че активно са "за" хуманитарни инициативи", каза още той. 

#Ян Егеланд #Алепо #ООН #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници