Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) гостува на Бургас 2007

Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) гостува на Бургас 2007
http://www.focus-sport.net/
A A+ A++ A

Дойде време и за втория мач на Марица (Пловдив) за сезона в Националната волейболна лига за жени. След като шампионките отложиха срещата си от втория кръг заради участието си в Шампионската лига, днес те гостуват на Бургас 2007 в мач от третия кръг на първенството.

В първия кръг Жълто-сините постигнаха чиста победа като гости на Левски (София) и са един само двата непобедени дотук отбора в шампионата. Другият е лидерът във временното класиране Раковски (Димитровград), който е с три победи от три мача. При успех с 3:0 или 3:1 в Бургас, Марица ще излезе на втората позиция в таблицата.

Домакин на волейболистките на Иван Петков пък е отборът, заемащ последното осмо място в класирането. Бургазлийки са единственият тим без спечелен гейм дотук, след като загубиха с по 0:3 у дома от ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) и като гости на Левски.

През миналия сезон, който бе дебютен за отбора на Георги Делчев в женския ни волейбол, Марица и Бургас 2007 се срещнаха общо три пъти – два пъти в редовния сезон на НВЛ и веднъж на полуфинал за Купа България. И в трите случая се стигна до тригеймови успехи за пловдивчанки. Бургазлийки обаче завършиха на престижните шесто и четвърто място съответно в двете надпревари.

Като цяло, съставът на Бургас 2007 е много млад, но наставникът Делчев разполага и с някои много опитни волейболистки като 42-годишната Диана Филипова и 37-годишната Лора Илиева, които имат нужните умения да затруднят всеки подценил ги съперник.

Мачът между Бургас 2007 (Бургас) и Марица (Пловдив) в зала Младост днес, неделя, 13 ноември, е с начален час 16:00. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници