Аоияма загуби от "одзеки" Кисеносато, утре ще мери сила с Хакухо

Аоияма загуби от "одзеки" Кисеносато, утре ще мери сила с Хакухо
Sportal.bg
A A+ A++ A

Даниел Иванов-Аоияма загуби от "одзеки" Кисеносато в схватка от първия ден на турнира по сумо "Кюшю башьо" във Фукуока. 192-килограмовият българин бе избутан от дохьото от японеца, който използва техниката "йорикири", пише БГНЕС.

Борецът от Елхово утре ще има честта да излезе срещу великия шампион и най-титулуван в историята сумист Хакухо. Даниел все още няма победа над "Белия феникс", ако не се брои една служебна от миналата година, когато Хакухо се контузи точно преди двубоя с нашия. Иначе монголецът е спечелил всичките 16 срещи с българина

Хакухо днес спечели стартовата си схватка с Окиноуми. Победа постигнаха и Какурю, а третият монголец с ранг "йокодзуна" - Харумафуджи, изненадващо отстъпи пред Тамаваши.

Гоейдо, който стана победител в есенния турнир в Токио с фантастичния резултат 15 победи и нито една загуба, пребори Точиодзан в първия ден. Гоейдо сега се бори за званието "йокодзуна". Това ще се случи ако триумфира с Купата на Императора във Фукуока, но може да заслужи званието и при положение, че остане втори, но отново демонстрира великолепно сумо. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници