Близо 300 военноморски офицери уволнени заради подозрения за връзки с Гюлен

Близо 300 военноморски офицери уволнени заради подозрения за връзки с Гюлен
http://defence.pk/
A A+ A++ A

Близо 300 военноморски офицери бяха отстранени от работа в Турция заради подозрения, че са част от мрежата поддръжници на проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен от Анкара за организатор на преврата от 15 юли.

Според съобщения на Анадолската агенция уволнени са други 19 офицери, пише БГНЕС.

В същото време по-рано днес председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заплаши страната, че ако възобнови смъртното наказание, това ще означава край на преговорите за членство в ЕС.

В интервю пред „Билд ам Зонтаг“ Шулц допълни, че се надява да не се стигне до там: "Ако скъсаме отношенията с Турция, няма да имаме повече възможности да помагаме на опозицията и затворниците. Ето защо аз съм за продължаване на диалога."

След като турските власти арестуваха политици от опозицията и журналисти Шулц заплаши Турция с наказателни мерки: „В ЕС трябва да помислим какви икономически мерки можем да вземем. До края на годината трябва да бъде реформиран митническият съюз, на който и Турция е член. Не мога да си представя, че след тази вълна от арести на депутати от опозицията и журналисти ще можем да разширим митническия съюз“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници