"Най-тъжният мечок на света" напуска китайския мол заради ремонт в клетката му

"Най-тъжният мечок на света" напуска китайския мол заради ремонт в клетката му
Източник: www.thedodo.com
A A+ A++ A

 

Полярният мечок Пица, който получи печалния прякор „най-тъжната мечка на света“ заради това, че живее затворен като атракция в китайски мол, ще получи нов временен дом. Животното вече е преместено от мола „Грандвю“ в провинция Гуанджоу и е откарано в център в северната провинция Тиендзин, където е родено, предаде БГНЕС.

Говорител на мола заяви, че преди да напусне търговския център Пица е получил прощално празненство. „Пица напусна аквариума с ескорт след прощално празненство“, заяви говорителят.

Според мола обаче мярката е временна и Пица ще бъде върнат, след като приключат ремонтните работи по клетката му. Тъжната история на Пица придоби световна популярност, след като в интернет беше публикувано видео на животното, в което се вижда как то показва признаци на физически и психически разстройства, живеейки в клетка с големина от 40 кв. метра, в затворения мол, без досег до естествена слънчева светлина.

Кампанията в помощ на мечката беше подета от базираната в САЩ организация Humane Society International (HSI) и предизвика голям медиен и обществен интерес.

Питър Ли, експерт към китайския клон на HSI заяви в изявление, че „полярната мечка Пица живее един живот на лишения и страдания в това малко пространство с изкуствено стъкло в търговски център“.

„Най-накрая той ще почувства слънцето върху козината си, ще помирише свеж въздух и ще види небето в компанията на майка си и баща си“, допълни той. По думите на Ли организацията призовава мола да направи това преместване постоянно и да не връща Пица обратно в предишната му клетка. 

#пица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници