Западнонилският вирус се оказва много по-опасен, отколкото предполагали учените

Западнонилският вирус се оказва много по-опасен, отколкото предполагали учените
http://time.com/
A A+ A++ A

Западнонилския вирус може да се окаже много по-смъртоносен, отколкото смятаха досега вирусолозите. Заразените хора може да починат от тази инфекция, причинена от комар, години след като привидно са били излекувани, сочи изследване.

Тези изводи бяха представени на годишната конференция на Американското дружество за тропическа медицина и хигиена (ASTMH), който се провежда в Атланта, пише БГНЕС.

Учените са изследвали група от 4 144 души в Тексас, заразили се с тази болест между 2002 и 2012 г. От тях 286 са починали в рамките на първите три месеца. Други 268 обаче са починали в следващите десет години от усложнения, свързани с вируса. Това прави смъртността 13.3%. Опасността от Западнонилския вирус е много сериозна и той заплашва дори и пациенти, които са оцелели привидно без последствия след заразяването, посочват учени. Вирусът не предизвиква симптоми при около 80% от заразените. Случаите на починали в резултат на късни усложнения, причинени от вируса, са в резултат на мозъчни нарушения, както и на бъбречни инфекции. Западнонилският вирус се появява в САЩ през 1999 г. Той е от същото семейство като причинителят на жълтата треска и Зика.

#Западнонилския вирус по-смъртоносен починат години привидно излекувани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници