Първи разговор на Путин и Тръмп. Какво си казаха? (Обновена)

Първи разговор на Путин и Тръмп. Какво си казаха? (Обновена)
http://www.podoko.eu/
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и новоизбраният за президент на САЩ Доналд Тръмп разговаряха по телефона за необходимостта от съвместна работа за нормализиране на отношенията между Русия и САЩ.

По време на този разговор руският президент отново приветства Тръмп за победата му на президентските избори и заяви, че е готов за диалог с новата администрация на равноправна основа, на принципа за взаимно отношение и без намеса във вътрешните работи, пише БГНЕС.

„По време на разговора Путин и Тръмп споделят еднакви убеждения относно много незадоволителното състояние на руско-американските отношения и изразиха намерение да работят активно заедно за тяхното нормализиране.“ Двамата подчертаха важността от икономическите и търговски връзки между страните им. „В тази перспектива те обсъдиха и решаването на кризата в Сирия“, се казва в съобщението на Кремъл.

В него се посочва също, че Путин и Тръмп ще продължат с контактите по телефона и представители на двете страни ще се занимаят с подготовката на среща между руския държавен глава и бъдещия му колега. 

Нямаше конкретно обсъждане на положението с Украйна по време на телефонния разговор между Владимир Путин и Доналд Тръмп, заяви пред журналисти говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

„В настоящия момент не може да има предметно обсъждане с избрания президент (на САЩ), защото той не е встъпил в длъжност“, отвърна Песков в отговор на въпроса какъв е бил акцентът в обсъждането на положението с Украйна.

Той добави, че не се обсъждал и въпросът за признаването на Крим, но „разговорът беше твърде конструктивен“.

По време на вчерашния телефонен разговор Путин и Тръмп се изказаха за активна работа по нормализирането на руско-американските отношения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници