Прокуратурата повдигна обвинение на Росен Алексиев за ампулите "тетадив"

Прокуратурата повдигна обвинение на Росен Алексиев за ампулите "тетадив"
Източник: Пациентски вестник
A A+ A++ A

 

Повдигнато е обвинение за безстопанственост на Росен Алексиев във връзка с открити от Софийска градска прокуратура ампули „тетадив”, които са били произведени в база на търговското дружество в Люлин, която няма търговско разрешение от ИАЛ да се произвеждат ампули, предаде БГНЕС.

Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в отговор на въпрос, относно случая с ваксините, след вчерашното обвинение на Росен Алексиев, чиято е фирмата за турските ваксини, предаде репортер на БГНЕС.

По друга тема Иван Гешев, председател на Специализираната прокуратура коментира, темата „Лесово 2”. „Относно „Лесово 2” има 14 обвиняеми с различни мерки за неотклонение, двама от тях са с домашен арест и парични гаранции. Според заявеното от наблюдаващите прокурори би трябвало да не представлява проблем в близките месеци в началото на годината да бъде внесено в Спецсъда. Надявам се да бъдат осъдени”, каза той.

„За „Лесово” 1 има едно дело, което е в съдебна фаза. Има още едно производство, отнасящо се за митничари на „Капитан Андреево”, което предстои да бъде внесено с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Това дело е от преди година и нещо. Мерките за неотклонение не са основните. За нас е важно делото да влезе максимално бързо в съда и той да прецени дали има доказателства за престъпление или не”, добави Иван Гешев. /БГНЕС

#ИАЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници