Чуканова отпадна от Европейското по бокс още в първи кръг

Чуканова отпадна от Европейското по бокс още в първи кръг
Източник: БФБокс
A A+ A++ A

 

Младата надежда на българския женски бокс Златислава Чуканова загуби срещата си от първия кръг в категория до 51 кг на европейското първенство в София. В изключително здрав и равностоен мач 21-годишната Злати отстъпи по точки с неединодушното решение на съдиите пред коравата туркиня Нериман Истък, предаде БГНЕС.

Двубоят им бе много динамичен, и двете го изиграха без никакво колебание и страх, като се хвърлиха в атаки още от самото начало. Размяната на удари продължи чак до последния гонг, а мощните агитки и на двете допълнително придаваха колорит и напрежение в срещата. „Злати, напред, ние сме с теб!“, викаха нашите и това сякаш даваше сили на Чуканова в тежкия бой.

В третия рунд тя получи сериозен удар в брадата, което накара рефера на срещата без много основания да започне да й брои за нокдаун, но българското момиче показа още на третия му вдигнат пръст, че е готова за бой. След последния гонг и двете бяха доволни от себе си и вдигнаха победоносно ръце, но съдиите дадоха победата на туркинята с 2:0. Руският арбитър отсъди равен – 38:38, но неговите колеги от Ирландия и Полша предпочетоха Истък с 38:37 и 39:37.

Така Златислава Чуканова няма да има възможност да възмезди българския женски бокс срещу украинката Тетяна Коб, която елиминира Станимира Петрова още в първия кръг на олимпийския турнир в Рио. Коб спечели днешния си мач срещу Роберта Мустарда с 3:0 и на 1/4-финалите ще играе с туркинята. 

#Златислава Чуканова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници