Разбиха схема за трафик на мигранти от България към Западна Европа

Разбиха схема за трафик на мигранти от България към Западна Европа
Източник: Кросс
A A+ A++ A

 

Каналджии извеждат нелегални мигранти от България през Сърбия към Западна Европа. Съвместна операция на ДАНС, МВР и прокуратурата разби канала за незаконно извеждане на чужденци. Спецакцията е проведена преди три дни, на 15 ноември на територията на област Видин - между селата Градец и Раброво. Целта била канал за незаконно извеждане на мигранти от България през Сърбия в посока към Западна Европа. По случая има образувано досъдебно производство за каналджийство срещу двама български граждани, предаде БГНЕС.

Служителите на ДАНС и на МВР са задържали един българи за 24 часа, който участвал пряко в превозването на група от общо 82-ама граждани на Афганистан, Пакистан, Индия и Бангладеш, 78 от които имат регистрация на територията на България след като са били задържани на влизане в страната от Турция и са били настанени в бежански центрове.

Иззети са 2 товарни микробуса, с които са били превозвани мигрантите. Процесуално-следствените действия по случая продължават. Само за седмицата 3 - 10 ноември Сърбия е предотвратила влизането на 481 мигранти от България. За този период властите са установили нови 312 нелегално преминали у нас чужди граждани. От тях едва 55 са хванати на българо-турската граница. Общият брой на регистрираните в България мигрантите за 2016 г. достига 17 274 души.

Най-малко 7500 бежанци и мигранти в момента се намират на българска територия. Под наем, за собствена сметка, се намират 497 чужди граждани. В бежанските центрове на Държавна агенция за бежанците са настанени 5 590, при капацитет от 5 190, а в центровете от “закрит тип” на Дирекция “Миграция” има 1 449 чужди граждани, при капацитет от 1 200.

За първите девет месеца на 2016 г. споразумението за реадмисия между България и Турция е прилагано основно за турски граждани. Така от 1 януари до 30 септември 2016 г. на Турция са върнати общо 66 чужди граждани, от които 57 са били с турска националност. За същия период Турция е приела едва двама афганистанци. За деветте месеца на 2016 г. българските власти са върнали в Гърция общо 283 мигранти, от които 86 афганистанци, 89 сирийци, 90 иракчани и други. 

#ДАНС #МВР #нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници