Новакът в Бундеслигата "РБ Лайпциг" оглави временното класиране на германското футболно първенство

Новакът в Бундеслигата "РБ Лайпциг" оглави временното класиране на германското футболно първенство
БТВ
A A+ A++ A

Новакът в Бундеслигата "РБ Лайпциг" оглави временното класиране на германското първенство по футбол, след като изоставаше на два пъти в резултата срещу "Байер" Леверкузен, но успя да стигне до пълен обрат и победа с 3:2.

Този успех изведе тима до лидерската позиция в класирането с актив от 27 точки след 11 мача, докато "Байерн" Мюнхен изостава с три на второто място преди дербито на кръга срещу "Борусия" Дортмунд.

Домакините поведоха във втората минута с гол на Кевин Кампел, но още след подновяването на игра Юлиян Баумгартлингер отклони центриране на Емил Форсберг към собствената си врата и си вкара автогол. Тази грешка все пак беше поправена от домакините в добавеното време на първата част, когато Илхан Чалханоглу се възползва от неразбирателство в защитата на "Лайпциг" и асистира на Бранд за 2:1.

"Аспирините" пропуснаха да поведат с два гола разлика в 54-та минута, когато Чалханоглу не успя да преодолее Петер Гулачи от дузпа. 13 минути по-късно пък "Лайпциг" изравни с гол на Форсберг, а в 81-та Уили Орбан се възползва от втората асистенция на шведа и се разписа с глава за крайното 3:2.

"Този отбор има страхотно самочувствие и се вижда, че футболистите са уверени в силите си. Те знаят на какво са способни. Победата ни е напълно заслужена", каза треньорът на гостите Ралф Хазенхютел след мача.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници