Данъчната амнистия в Аржентина извади на светло 21.9 млрд. долара

Данъчната амнистия в Аржентина извади на светло 21.9 млрд. долара
Източник: Urgente24
A A+ A++ A

 

Аржентинците са декларирали 21,9 милиарда долара досега по време на започналата през август в страната амнистията на недекларирани по-рано финансови средства. Това съобщи във вторник началникът на данъчната служба на републиката Алберто Абад, цитиран от ТАСС, предаде БГНЕС.

Според него почти 7,2 милиарда долара от тази сума са в брой, а останалите са имущество и банкови сметки, които са както в Аржентина, така и зад граница. „Тези пари (в брой), които постъпиха от 108 623 граждани, бяха внесени в местната банкова система и през 49 институции може вече да станат инвестиции”, каза Абад през журналисти. Десет процента от тази сума в следващите месеци ще влязат в бюджета в съответствие със специален закон за амнистия на капиталите.

Парламентът на Аржентина одобри закон за данъчна амнистия в края на юни. Според инициативата, аржентинците могат да легализират недекларирани доходи и сметки в чужбина, като заплатят на държавата от 0% до 15% или като купят държавни облигации. Действието на закона не се отнася за представители на съдебната, изпълнителната и законодателната власт, както и за близките им роднини.

До края на октомври аржентинците можеха да съобщят за пари в брой. В понеделник изтече срокът, в който те трябваше да внесат тези суми в банки. Окончателно амнистията на капиталите ще завърши на 31 март. Според министъра на финансите Алфонсо Прат Гая, правителството „вече достигна целите, поставени преди началото на легализацията на финансовите средства. 

#Аржентина #данъчна амнистия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници