„Вашингтон пост“: Доналд Тръмп избягва брифингите на разузнаването

„Вашингтон пост“: Доналд Тръмп избягва брифингите на разузнаването
http://flashnews.bg/
A A+ A++ A

Доналд Тръмп е приел само два секретни разузнавателни брифинги след спечелването на президентския пост по-рано този месец, съобщи в. „Вашингтон пост“, пише БГНЕС.

Това е значително по-малко в сравнение с неговите предшественици. Поради ограничаването на контактите с анализатори от разузнаването на Тръмп някои служители поставят под въпрос ангажиментите на милиардера в сферата на националната сигурност или международната политика, в които Тръмп няма почти никакъв опит.

Екипът по прехода на Тръмп отхвърли тази загриженост с аргумента, че следващият президент е твърде зает с назначаването на хората в своята администрация.

В същото време вицепрездентът Майк Пенс почти всеки ден след изборната победа на 8 ноември е на брифинги от разузнаването .

Тръмп участва в първия брифинг няколко дни след победата, и след това се срещна само още веднъж с анализатори от разузнаването, преди да замине за Флорида за деня на благодарността. Според „Вашингтон пост“ Тръмп отклонявал и други възможности за срещи с представители на разузнаването.

По време на кампанията си Тръмп изрази скептицизма си по отношение на американската разузнавателна общност и подминаваше констатациите на разузнаването. Преди първия брифинг от разузнаването Тръмп каза пред телевизия Фокс Нюз, че има минимално доверие в експертите, с които му предстои среща.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници