Евакуират стотици израелци заради горски пожари

Евакуират стотици израелци заради горски пожари
http://hamodia.com/
A A+ A++ A

Стотици жители на израелския град Хайфа по спешност напуснаха домовете си заради бушуващите горски пожари в съседство, съобщи БГНЕС.

Самолети за гасене на пожари пристигат от чужбина, за да помагат в гасенето на огъня, който бушува трети ден в различни райони на Еврейската държава. Израелските пожарникари се борят с десетки огнища в цялата страна и вече използват авиация.

Гърция изпрати два противопожарни хидросамолета Canadair CL-215 и военно-транспортен С-130 Hercules. От Кипър пристигна по-малък Air Tractor AT-802.

Премиерът на Израел преди това съобщи, че Русия също е обещала да изпрати самолети. По всяка вероятност това ще са два самолета амфибия Бе-200.

Пожарите са се разгорели едновременно в близост до няколко части на Хайфа. Засега няма информация за пострадали”, каза полицейският говорител Мики Розенфелд. Пожари има и в околностите на Хадера на север, както и до големия град Модиин, между Тел Авив и Йерусалим.

Преди това пожарникарите гасиха огъня, обхванал горски масиви и храсти край малкия северен град Зихрон Яков до Йерусалим и в няколко еврейски селища на Западния бряг.

За разпространяването на пламъците помага сухото и ветровито време. Властите смятат, че част от пожарите са в резултат на палежи.

Преди 6 години Израел също поиска чуждестранна помощ, когато огромен пожар отне живота на 40 души в околностите на Хайфа. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници