Отваря врати първият университет по киберсигурност

Отваря врати първият университет по киберсигурност
http://novavarna.net/
A A+ A++ A

Следващото поколение експерти по киберсигурност ще бъдат обучавани в знаменития Блечли Парк - британския център за криптоанализ по времето на Втората световна война. Това обяви директорът на новия колеж Аластър МакУилсън, пише БГНЕС.

Известното имение е мястото, където през ВСВ свръхсекретните съобщения на немската армия биват разкодирани. Това се случва благодарение основно на бащата на теоретичната информатика и изкуствения интелект Алън Тюринг, който успява да създаде шифровъчна машина по модел на немската „Енигма“. Постиженията му обаче не са признати до 2000 година, когато се декласифицира топ-секретната документация за мисията.

Според директора на първия университет по кибер сигурност QUFARO във ведомството ще получат образование „най-талантливите и способни студенти в света”. Колежът ще обучава таланти между 16 и 19 години и на компютърни науки, математика и физика.

Университетът вероятно ще бъде официално открит през 2018 г., след като бъде завършена реставрацията на Блечли Парк на стойност 6,2 млн. долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници