TMN: След смъртта на Кастро Куба ще се промени

TMN: След смъртта на Кастро Куба ще се промени
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Смъртта на Фидел Кастро едва ли беше изненада, коментират от The Mercury News. Все пак той беше на 90 г. и повече от десетилетие беше сериозно болен. Но не се заблуждавайте, смъртта на Кастро ще промени значително геополитиката на Северна Америка, особено що се отнася до отношенията на островната държава със САЩ, предаде Фокус.

От 1960 г. кубинският лидер е представлявал проблем за десет американски президенти. За някои от тях като Джон Кенеди е бил далеч повече от това. И едва преди 10 г. Фидел Кастро най-накрая предаде властта на по-малкия си брат Раул.
Раул Кастро обаче е живял през целия си живот в сянката на своя брат и няма неговата харизма.

Едва ли той може да продължи да държи държавата изолирана от по-голямата част от света. Доказателство за това беше споразумението, сключено по-рано тази година с американския президент Барак Обама. Като така за първи път след повече от 50 г. кубинските граждани вече могат да пътуват директно до САЩ.  Освен това Раул е на 85 г. и това означава, че в не толкова далечно бъдеще Куба ще има своя първи лидер след повече от половин век, който не носи името Кастро. Този ден ще бъде щастлив и не е чак толкова далеч.

#Фидел Кастро #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници