Фийон остава фаворит за предстоящите избори във Франция

Фийон остава фаворит за предстоящите избори във Франция
http://www.banker.bg/
A A+ A++ A

Победителят на първичните избори на дясноцентристката опозиция във Франция Франсоа Фийон е фаворит в предстоящата същинска президентска надпревара. Такива резултати сочи публикуваното в неделя вечерта социологическо изследване на „Харис интерактив” (Harris Interactive) и цитирано от ТАСС, пише БГНЕС.

Според това изследване, на първия тур Фийон може да разчита на победа с резултат 26% от гласовете. Лидерката на Националния фронт Марин Льо Пен е потенциално на втора позиция с 24%. След нея е бившият министър на икономиката Емонюел Макрон, за когото днес са готови да гласуват 14% от избирателите. Не изостава много лидерът на крайнолевите Жан Люк Меланшон, за него са се обявили 13%.

Засега неизвестно е името на кандидата от управляващите социалисти. Президентът Франсоа Оланд засега не е обявил официално плановете си за предстоящата кампания. Ако той реши да се кандидатира, сега има 9% подкрепа. На същото равнище на подкрепа може да разчита и премиерът

За втория тур на изборите социолозите предричат убедителна победа за Фийон. Ако съперничка му стане Льо Пен, кандидатът на дясноцентристите ще заеме първо място с голяма преднина. Той би получил 67% срещу 33% за лидерката на „Национален фронт”.

Първият тур на изборите за президент на Франция е на 23 април 2017 година, а вторият е на 7 май.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници