8 области в страната с обявен жълт код за силен вятър

8 области в страната с обявен жълт код за силен вятър
DarikNews.bg
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за днес в четири области на Западна България заради обилни снеговалежи - София град, София област, Пернишка и Кюстендилска, пише БГНЕС.

8 области са с жълт код заради силен вятър. Това са Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Разградска и Силистренска. Там ще духа силен северозападен вятър с пориви около 20-22 м/с.

В София град, София област, Пернишка и Кюстендилска области се очаква след обяд с понижението на температурите дъждът да премине в сняг. През нощта срещу вторник и във вторник ще продължи да превалява сняг, като валежите ще обхванат по-голямата част от страната. Ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка.

Днес ще превалява на повече места в Южна България, а до вечерта и над Източна, над 1200-1500 метра валежът ще е от сняг. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен. С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг, уточниха от НИМХ. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта - 4°-7°, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9°-11°. Във вторник валежите от сняг ще продължат. Вятърът ще се ориентира от север, ще е умерен, временно силен, с него ще продължи да нахлува студен въздух. В следобедните часове от северозапад на югоизток валежите ще спират.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници