Няколко хиляди на митинг в подкрепа на управляващата партия в Македония

Няколко хиляди на митинг в подкрепа на управляващата партия в Македония
БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко десетки хиляди души присъстваха тази вечер в Скопие на предизборния митинг в подкрепа на управляващата партия в Република Македония ВМРО-ДПМНЕ, пише БГНЕС.

На митинга говори и австрийският министър на външните работи Себастиян Курц. "Искам да благодаря на македонското правителство за всичко, което направи по време на голямата мигрантска криза през 2015 и 2016-та година. Без вас нямаше да може да закрием т.нар. "Балкански маршрут", каза Курц.

"Искам да ви кажа, че те са приключили - на 11-ти декември побеждаваме". С тези думи започна речта си лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който обеща и след предсрочните парламентарни избори на 11-ти декември "да продължи да работи в интерес на всички граждани на Македония".

"Дойде време да сложим край на кризата и това ще стане на 11-ти декември...Милиони евро са инвестирани в кампанията на опозицията", каза още той и добави: Тези /които финансират опозицията, бел.ред./ не пожелават нищо добро, те са виновни за кризата и за застоя, включително и за спъването на евроинтеграцията ни.

"Опозицията е просто един инструмент в този сценарий. Всички знаете за престъпното забогатяване на Зоран Заев и Радмила Шекеринска /лидерите на опозиционния СДСМ, бел.ред./. Игрите с въвеждането на втори официален език и кантонизацията на страната са опасни....Говорят за свобода на медиите, а не спират да корумпират и да заплашват медиите. Не спират с прането на пари, с платените протестъри. Гражданите са единствените, които могат да сложат край на всичко това", каза още Груевски и "обеща да намали конфронтацията в обществото след изборите".

Според него на предстоящите избори гласоподавателите трябва да избират между тези, които създават кризи и тези, които защитават държавните интереси на Република Македония. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници