Посланикът на Куба: Фидел Кастро беше борец на световно ниво срещу всички несправедливости, които се случват по земята

Посланикът на Куба: Фидел Кастро беше борец на световно ниво срещу всички несправедливости, които се случват по земята
БГНЕС
A A+ A++ A

Фидел Кастро беше един от най-големите политици и държавници на света. Той не беше държавник само на Куба, но всичките му действия показваха, че той е държавник на световно ниво. Това заяви пред БГНЕС посланикът на Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе, пише БГНЕС.

„Не само с идеите, принципите и примера си, Фидел Кастро показа по всякакъв начин, че е един борец на световно ниво срещу всички несправедливости, които се случват по земята“, категоричен бе кубинският посланик.

Според него е много трудно в едно изречение да се каже такъв е заветът и такова е наследството на Фидел Кастро, защото това е огромна информация и енергия. „Като голям почитател на идеите на националния герой на Куба-Хосе Марти и на Симон Боливар, той остави един много важен завет. Заветът, който остави чрез целия си живот и всичките си идеи на младото поколение, на всички, които го познават или не го познават и само ще чуят за него е, че по-добър свят е възможен“, обясни Сан Хорхе.

„Нашият бивш президент Фидел Кастро сдаде властта и новите поколения, които продължават начело, продължават развитието на нашата революция. Кастро беше голям почитател на младежите, тъй като самият той имаше младежки дух и винаги е казвал, че построяването на революцията и на социализма е общо дело“, коментира посланикът на Куба у нас.

„Въпреки че физически изгубихме бащата на революцията, нашият лидер, нашият народ, нашите народи, моето поколение, ще продължим да строим нашата държава и да защитаваме нашата революция. Знаем, че физическата загуба на нашия Фидел ще ни направи по-силни, да продължим да строим нашата революция, да я укрепваме и да направим обществото си по-добро“, убеден е Педро Пабло Сан Хорхе.

Вратите на Кубинското посолство в София са отворени за всички, които искат да отдадат почит към паметта на Фидел Кастро и да поднесат съболезнованията си в специална книга за целта. Посолството на ул. „Константин Щъркелов“ 1 ще бъде отворено от днес до неделя. Цветя бяха поднесени пред оградите на посолството по повод кончината на Фидел Кастро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници