Борисов: Ако искате да съм пушечно месо, ще се возя в „Лада-Нива“

Борисов: Ако искате да съм пушечно месо, ще се возя в „Лада-Нива“
A A+ A++ A

"Имам няколко смъртни присъди от международни терористи, които съм залавял и екстрадирал. Ако искате аз да съм пушечно месо, ме оставете в незащитени коли да се возя. Ще се возя в "Лада – Нива”. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по повод скандалното разкритие, че ползва луксозните и скъпи джипове на горските, предназначени за ловен туризъм.

Припомняме, че луксозните високопроходими автомобили с множество екстри и струващи по 200 000 лв., станаха тема на медийни публикации точно преди година, когато се разбра, че за тях МЗХ е организирало обществена поръчка, спечелена от съученик на земеделската министърка Десислава Танева. Тогава агроминистърът и шефовете на Държавните горски стопанства обясняваха надлежно колко са необходими джипките за нуждите на горските предприятия и за обслужване на богатите чуждестранни ловци у нас, тъй като са високопроходими. Според възложителите на поръчките инвестицията в автомобилите щяла да се възвърне бързо.

Оказа се обаче, че от въпросната инвестиция година по-късно не е възвърнат и лев от тези близо 1 млн. лв. за няколкото бронирани джипа за горските, тъй като веднага са били дадени на НСО, за да води държавниците ни, особено единият. В крайна сметка, след като скандалът стана достояние на обществото, премиерът в оставка разпореди днес автомобилите да бъдат върнати на горските стопанства.

"С тези джипове са возени и вътрешните министри на Австрия и на кой ли не. С тези коли сме обезпечавали моята сигурност. Ако искате аз да съм пушечно месо, ме оставете в незащитени коли да се возя”, засегна се видимо Борисов. И посочи, че имало "десетки пъти по-луксозни джипове от тези на горските".

"Тогава ще се возя в "Лада – Нива, ще говоря с президента Путин, за да се возя в небронирана кола и да сте доволни", каза още премиерът в оставка.

Източник: iNews.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници