Севиля ще играе на 1/8-финалите в Шампионската лига

Севиля ще играе на 1/8-финалите в Шампионската лига
БТВ
A A+ A++ A

"Олимпик" Лион не успя да завърши тежката задача да победи с 2 гола разлика "Севиля" и отпада още в груповата фаза на Шампионската лига след 0:0 у дома. Андалусийците продължават напред заедно с "Ювентус", пише БТВ.

Домакините започнаха изключително надъхано срещата и още в 3-тата минута Матьо Валбуена затрудни вратаря на гостите Серхио Рико. Малко по-късно Витоло, който действаше като централен нападател за "Севиля", удари греда. "Хлапетата" върнаха жеста чрез Толисо и Валбуена. Тимът на Бруно Женезио можеше да съжалява, че не поведе в резултата след 45 минути игра.

През второто полувреме "Севиля" затвори пространствата, тимът беше още по-стабилен в дефанзивен план и тотално неутрализира звездата на "Олимпик" Александър Лаказет. Въпреки, че Женезио извърши всичките си смени, играта на тима не се промени съществено и се стигна до нулевото равенство.

Така "Севиля" за трети път в своята история ще играе на 1/8-финал в Шампионската лига. "Олимпик" Лион пък ще гледа в Нион жребия за Лига Европа - турнир, в който много рядко хвърля усилия.

Победител в групата е "Ювентус", който се наложи над "Динамо" Загреб с 2:0. Головете за "бианконерите" вкараха Гонсало Игуаин и Даниеле Ругани. Тимът на Ивайло Петев "Динамо" остава без точков актив в групите и с голова разлика 0:15.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници