Реал пропиля аванс от два гола с Борусия

Реал пропиля аванс от два гола с Борусия
БТВ
A A+ A++ A

Европейският шампион "Реал" Мадрид пропиля аванс от два гола и завърши 2:2 с "Борусия" Дортмунд в двубой от последния кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Така, след като не успя да победи немците на своя "Сантиаго Бернабеу", испанският гранд остана на второ място в групата, пише БТВ.

Домакините откриха резултата с гол на Карим Бензема в 28'. До края на полувремето "Борусия" опита всичко, но не успя да изравни. След почивката "Реал" бе по-активен и удвои преднината си чрез Бензема, който засече с глава центриране на Хамес Родригес. Гостите намалиха в 61', когато Обамеянг се възползва от отличен пас на Шмелцер.

Последваха силни минути за испанците. Тимът на Зинедин Зидан обаче направи куп пропуски, а Кристиано Роналдо дори нацели и десния страничен стълб на вратата, пазена от Вайденфелер.

В самия край на срещата влезлият като резерва Марко Ройс комбинира с Обамеянг и прати топката в мрежата на "Реал" - 2:2.

След равенството "Борусия" спечели група "F" с 14 точки, а "Реал" завърши втори с 12.

В другия двубой "Легия" Варшава спечели домакинството си на "Спортинг" Лисабон с минималното 1:0 и ще играе в Лига Европа през пролетта. Българският национал Михаил Александров отново не попадна в групата на поляците за мача.

"Легия" игра много силно и поведе в 30', когато Гийерме беше изведен сам срещу Руи Патрисио от Прийович и реализира. До края на срещата добри шансове се откриха пред Мулен и Гийерме от състава на домакините, както и пред тарана на португалците Бас Дост, но резултатът остана непроменен.

Така "Легия" завърши на трето място в тази група "F" с актив от 4 точки, една повече от "Спортинг", който остава последен и отпада от евротурнирите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници