Таксиджиите в Пловдив ще блокират града заради високия годишен данък

Таксиджиите в Пловдив ще блокират града заради високия годишен данък
Novini.bg
A A+ A++ A

Таксиметровите шофьори в Пловдив предвиждат да блокират града, тъй като Общинският съвет гласува годишния им данък да стане 750 лева. Това съобщи за Радио Фокус „Пловдив“ Георги Ряпов, председател на Асоциацията на таксиметровите шофьори.

Те посетиха заседанието на Общинския съвет с искане данъкът да бъде намален на 500 лева, като твърдят, че новият данък е непосилен за тях и няма да може да го плащат. Искането им не бе взето предвид и съветниците гласуваха новия данък, като поясниха, че проектобюджетът вече е готов и няма как да се намали предвиденият данък.

„Една трета от нашите ще спрат да работят при този данък, а други ще минат в сивия сектор”, предупреди Ряпов. По думите му от асоциацията вече са изпратили жалба до Комисията за защита от дискриминация, тъй като спрямо таксиметровите шофьори се упражнява „финансов тероризъм” и никой друг бранш не плаща наведнъж данъка си предварително, така, както се иска от тях. „Ще изчакаме отговора от комисията и ще предприемем ефективни действия”, каза Ряпов. „Ние не искаме да отменят данъка, а да го намалят с около 30%, за да можем да си го плащаме”, добави той. Таксиметровите шофьори се канят още да направят и митинг пред Общината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници