Собственикът на цистерните от Хитрино: Мерките за сигурност са спазени, няма нарушения по превозването

Собственикът на цистерните от Хитрино: Мерките за сигурност са спазени, няма нарушения по превозването
Източник: Trainz Bulgaria
A A+ A++ A

Всички мерки за сигурност при превозването на товара, избухнал край Хитрино, са спазени". Това заяви Станко Станков, собственикът на "Булмаркет". Тази сутрин край Хитрино цистерни на русенската фирма гръмнаха, убивайки петима души и ранявайки десетки, предаде Нова тв.

"Повече от 10 години возим опасни товари. Няма нито едно нарушение по цялата процедура", категоричен бе той, като допълни, че засега няма друга информация. Двамата машинисти на композицията не са пострадали и в момента се разпитват. 

Фирмата, чиято цистерна взриви Хитрино, при което 5-ма загинаха, а 25 са ранени, е Булмаркет ДМ ООД. Тя е 100% частна компания, регистрирана през 1996г., пише на сайта на фирмата. 

Основната дейност на фирмата е търговия с горива на едро, която се осъществява от търговските бази на дружеството в Свободна зона (г. Галац) и град Гюргево, Румъния, както и от базите в градовете Русе и София и от акцизните данъчни складове в Пловдив, Бяла, София и Кюстендил. „Булмаркет ДМ” ООД е първият частен железопътен оператор в България, притежава лиценз за извършване на международни железопътни транспортни услуги.

Дружеството е основен съдружник в няколко дъщерни дружества, с които оформя групата “Булмаркет”. Основни направления в дейността на групата са: - търговия с втечнен газ пропан-бутан /LPG/ в страната и чужбина - извършване на железопътен транспорт с лицензи за национален и Европейски оператор - търговия с компресиран природен газ - извършване на пристанищна дейност.

Булмаркет притежава частно пристанище с най-големите след пристанище Регенсбург складови площи – над 30 000 кв. м. производство на растителни масла и биодизел в собствено високо технологично предприятие - търговия със селскостопанска продукция, съобщава сайтът. Основател и миноритарен собственик е Станко Станков. 

#Станко Станков #Булмаркет #Хитрино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници