Снегът се завръща, в южните райони ще превали и дъжд

Снегът се завръща, в южните райони ще превали и дъжд
GRReporter.info
A A+ A++ A

Днес преди обяд на много места в Северна България и планинските райони ще превалява предимно сняг, на места в южните райони - дъжд и сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее. Това съобщи за Агенция „Фокус”дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14.00 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца. 

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3 - 5°, вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 8 - 9°. 

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг. Ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 11°.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници