При спецакция задържаха мъж, складирал оръжия и боеприпаси край Видин

При спецакция задържаха мъж, складирал оръжия и боеприпаси край Видин
Източник: Видин Вест
A A+ A++ A

Голямо количество оръжие, боеприпаси и предмети с културно-историческа стойност са иззети в хода на реализирана от ОДМВР-Видин операция. Незаконно притежаван боен арсенал и множество предмети, част от тях по първоначални данни с културно-историческа стойност, били иззети в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Видин, предаде 24 часа.

На 8 декември т.г. те предприели претърсване в имот в землището на село Плешивец, ползван от 55-годишен мъж, и в помещенията намерили и иззели три различни по вид, марка и калибър огнестрелни оръжия – пистолет, автоматично нарезно оръжие и малокалибрена пушка. Открити са още: 565 боеприпаса – различен калибър, както и три метални цилиндрични предмета с отвори в двата края и вътрешни резби, отговарящи по вид на заглушители.

В хода на предприетите действия са намерени и множество предмети, които според първоначалното мнение на експерт от Регионалния исторически музей датират от Античността и Средновековието. В рамките на 24 часа е задържан 55-годишен мъж, а по случая в областната дирекция е образувано досъдебно производство. На 09 декември той е привлечен към наказателна отговорност, с решение на Белоградчишкия районен съд му е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници