Бойко Борисов: Напролет ще строим разрушените къщи в Хитрино

Бойко Борисов: Напролет ще строим разрушените къщи в Хитрино
Novini.bg
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Бойко Борисов вече е в Хитрино заедно със строителни експерти, с които да проверят какво може да се направи за пострадалите сгради след трагедията от събота. Междувременно не пропусна да разсее подозренията, че има някакъв проблем с кмета на общината – Исмаил, който беше отстранен от Кризисния щаб.

"Проблем с кмета на Хитрино няма и никой не може да внуши, че има", заяви Борисов.

До края на седмицата общината очаква да получи 10 000 лева по сметките си. Припомняме, че Министерския съвет реши да бъдат отпуснати 10 милиона лева за справяне със ситуацията. В момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат по домовете си, на място ще пристигнат строителите. Очакванията са за ден-ден и половина щетите да бъдат отстранени и жилищата да станат годни за живеене, пише inews.bg.

"Искам да благодаря на всички за помощта. Хората ще гласуват обществен съвет. Тези пари няма да бъдат изхарчени без разрешение от мен. Аз съм гаранцията тези пари да стигнат до нуждаещите се в Хитрино. Никой няма да си позволи някой лев да бъде изхарчен извън нуждите на хората”, категоричен беше кметът на Хитрино.

"Напролет ще започнем да строим разрушените къщи на Хитрино. Строителната камара е тук, за да стане всичко бързо. Сега правим 10 къщи безвъзмездно, които са сринати изцяло. В момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, веднага вкарваме строителните материали - дограми, врати, всичко и започваме ремонтите. Ще възстановим и селскостопанските постройки. На тези, на които са им изцяло разрушени къщите, ще седнат с архитектите и ще правят планове. Фургоните са тук. Който иска фургонът му да е до имота му, ще го сложим до имота”, каза още Бойко Борисов.

Кога точно ще започне вдигането на цистерните от гарата, трябва да определи главният прокурор Сотир Цацаров. Площадките са готови и крановете чакат.

"Има още една цистерна, която пропуска, и я охлаждаме. Другата я запушихме”, призна още Борисов.

 

 
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници